Nuo 2014 metų kasmet pirmą vasario sekmadienį yra švenčiama Pasaulinė cepelinų diena. Jos iniciatorius – JAV gyvenantis išeivis iš Lietuvos Jonas Vaičiūnas. Šią dieną visi raginami su šeima gaminti ir skanauti cepelinus. Ar žinojote, kad Lietuvoje cepelinai atsirado maždaug XIX–XX amžių sandūroje, tikėtina, kad Žemaitijoje, į kurią jie atkeliavo iš vokiškosios Mažosios Lietuvos. Vėliau cepelinai tapo įprastu patiekalu ir kituose Lietuvos kraštuose. Cepelinai gali būti gaminami iš virtų arba žalių tarkuotų bulvių ir mėsos, varškės arba grybų įdaro.
Šios dienos proga nutarėme gaminti cepelinus ir mes. Visi žinome, kad cepelinų gaminimo procesas yra ilgas, reikalaujantis daug darbo. Tad, pirmiausia, pasiskirstėme darbus: vieni skuto bulves, kiti sugrūdo virtas, stipriausieji tarkavo žalias bulves ir minkė tešlą. Kai buvo paruošta bulvių masė ir visi trys įdarai (mėsos, varškės ir džiovintų baravykų), visi kibome lipdyti cepelinų. Oi, smagus ir malonus darbas buvo! O kol virė cepelinai, darėme spirgučių padažą ir serviravome stalą. Štai ir viskas, cepelinai išvirti, padažiukas padarytas. „Skanaus, šeimyna!”
Socialinio darbuotojo padėjėja Laima Stankuvienė