Mūsų krašte nėra galimybės ištisus metus mėgautis šviežiomis daržovėmis ir žalumynais iš nuosavo daržo. Be prieskonių sunkiai įsivaizduojamas bet kuris patiekalas – sriuba, salotos ar mėsa. Todėl tam, kad ir žiemą po ranka turėtume tikrų, kvepiančių ir vitaminingų žolelių, jas užšaldome. Mes šaldėme tai, kas mums patinka: krapus, svogūnų laiškus, rūgštynes, petražoles, morkas. Pasirodo, kad šaldytos prieskoninės daržovės išlaiko aromatą, skonį ir iki 80% vitamino C. Gal daržovių šaldymas iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastas procesas, bet tik įdėti jas į šaldiklį nepakanka. Prieskonines žoleles ir daržoves reikia nuplauti, nusausinti, smulkiai supjaustyti ir tik tada sudėti į dėžutes ar orui nepralaidžius maišelius.
Socialinio darbuotojo padėjėja Vilma Sutkienė